Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

..και η ΟΤΕΝΕΤ αγόρασε τον ΟΤΕ…

Ούτε η MIG, ούτε η ABN, ούτε η DT τα κατάφεραν, αφού η μικρή κόρη απορρόφησε τον ΟΤΕ !!
Εδώ και καιρό ο ΟΤΕ θα απορροφούσε την ΟΤΕΝΕΤ, πλην όμως η μικρή, χάρις στην υποστήριξη του ισχυρού τέκνου της (Ιωαννίδης) πέτυχε την ανατροπή και τώρα οι ΟΤΕτζήδες βλέπουν, τα ακριβοπληρωμένα στελέχη της ΟΤΕΝΕΤ να καταλαμβάνουν όλες τις θέσεις και ελπίζουν, σε μια νέα εθελουσία, να φύγουν να γλιτώσουν από την απέχθεια του Προέδρου τους, ο οποίος πάντως είχε αφήσει να διαρρεύσουν οι διαθέσεις του για όσους μπορούσαν και δεν έκαναν χρήση της εθελουσίας.
Η επάνδρωση (κυριολεκτικά) των δύο νέων εμπορικών γενικών διευθύνσεων προχωρεί με την εγκατάσταση παντού στελεχών που προέρχονται από την ΟΤΕΝΕΤ. Πέρα από τις νέες θέσεις που δημιουργήθηκαν προέκυψαν και 2 ακόμη από καθαιρέσεις 2 διευθυντών ΟΤΕτζήδων.
Το «προχωρεί» βέβαια είναι «που λέει ο λόγος», γιατί οι ταχύτητες είναι αυτές τελετής και όχι μάχιμων μονάδων. Προς το παρόν ψάχνουν για ιδιαιτέρες, περιέρχονται τα εδάφη τους, συνομιλούν εγκάρδια με το «υφ ημάς» προσωπικό και μελετούν οργανογράμματα, τις «αναγκαίες» αλλαγές υπευθύνων, και αναζητούν το τι έχουν αναλάβει, λες και ο ΟΤΕ μόλις δημιουργήθηκε. Η απόλαυση της εξουσίας..
Η ουσία, βέβαια, βρίσκεται στην εμπορική πολιτική που θα εφαρμοστεί και όχι στις παραπάνω κακίες των ΟΤΕτζήδων που δεν έχουν άδικο, αλλά έβαλαν και αυτοί τα χέρια τους και έβγαλαν τα μάτια τους. Ας όψεται το διευθυντικό κατεστημένο που οδήγησε εδώ τα πράγματα, αδιαφορώντας για κάθε τι στο όνομα του μικροσυμφέροντος (κομματικού ή της παρέας) και της κοροϊδίας των πάντων.
Επί της ουσίας λοιπόν, η εμπορική πολιτική για τον ΟΤΕ και η εφαρμογή της είναι πολύπλοκο ζήτημα και δεν σηκώνει χρονοτριβές και πειράματα. Ήδη 2 μήνες αναλώθηκαν στην υπόθεση της διαδοχής της κ Έβανς. Οι εναλλακτικοί κάνουν ότι μπορούν (ταλαιπωρούν πελάτες, διαφημίζουν παραπλανητικά κλπ)προκειμένου ο ΟΤΕ να μείνει αλώβητος, αλλά και ο ΟΤΕ …κύριος… παίζει με ότι δεν θα έπρεπε (πχ μόνος του 5πλασίασε τα παράπονα των πελατών του κυρίως χάρις στο νέο πληροφοριακό σύστημα που διάλεξε για τις εμπορικές διαδικασίες και την τιμολόγηση).
Η εμπορική πολιτική στον ΟΤΕ καθορίζεται όχι μόνο από τον ανταγωνισμό, αλλά και από την ΕΕΤΤ που του περιορίζει τις κινήσεις. Περιοριστικό στοιχείο στον σχεδιασμό της εμπορικής πολιτικής του ΟΤΕ είναι και οι αδυναμίες του πληροφοριακού συστήματος (ένας έλεγχος εδώ πολλά θα έδειχνε σε όποιον ήθελε να δει), η εξόντωση των τεχνικών υπηρεσιών, η καθυστέρηση σχεδιασμού νέων προϊόντων (only one, IPTV δουλεύουν στην αγορά καλά) η έλλειψη τηλεπικοινωνιακού management υψηλότατου επιπέδου.
Γενικά όσο πιο γρήγορα η ομάδα της ΟΤΕΝΕΤ, που ανέλαβε το εμπορικό καταλάβει την τεράστια διαφορά ΟΤΕ και ΟΤΕΝΕΤ (προς το παρόν δεν το υποψιάζεται καν), αποκτήσει ταχύτητα λήψης αποφάσεων, συνεργαστεί με ότι έχει απομείνει από ΟΤΕτζήδες (είτε το θέλουν, είτε όχι είναι οι μόνοι που ξέρουν από σταθερή τηλεφωνία), τόσο λιγότερο χρόνο και άρα πελάτες θα χάσει ο ΟΤΕ.
Ένας μεγάλος πόνος είναι τα καταστήματα του ΟΤΕ, τα οποία δεν πρέπει να θυσιαστούν (αυτό δείχνει ως τώρα η πορεία απαξίωσης τους) για να φανεί συμφέρουσα η αγορά του ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Θα εγκληματήσουν όσοι προχωρήσουν ή προχώρησαν σε αυτό το δρόμο.
Η σταθερή τηλεφωνία αποδείχτηκε και για τους εναλλακτικούς πολύ δύσκολη ιστορία, για αυτό το νέο διευθυντικό κατεστημένο (προς το παρόν δομείται στο εμπορικό και εκείνο της τεχνολογίας) ας προσέξει για να μη βρεθεί προ εκπλήξεων, αν και βέβαια ο ΟΤΕ θα πληρώσει και άρα όλοι εμείς, οπότε… αναζητούνται πατριώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: